Djurinspirerad sittplatssamling

Designer Porky Hefer har skapat en rad överdimensionerade bönsäckar och hängande stolar som liknar olika djur som är hotade i naturen.

Sammanställningen för hotade sittplatser inkluderar en orangutang, pygmisk dovendyr, isbjörn, stor vit haj och blåhval som klassificeras som utrotningshotade eller hotade av World Wildlife Fund.

Varje bit är tillverkad av hållbara material: polyester från återvunna plastflaskor användes för att fylla isbjörnen och orangutangbönssäckar, varav den senare är täckt med bruna och orange ulltofsar. För att slutföra varje bit arbetade Hefer med hantverkare från sitt sydafrikanska hemland och arbetade särskilt nära Kapstadsbaserad textilkonstnär Ronel Jordaan och Heart Works och Mielie hantverkskollektiv på olika virkade, filtande och sömnadstekniker.

Den valformade hängstolen, som har tänder med vita fransar och blå lappskinn, stickades också med återanvända T-shirts. Samma material användes för doven, som är upphängd i en ram gjord av sladd och stål som sägs likna en gren. Kolla in dessa stolar och se till att köpa några till ditt utrymme – det här är perfekta bitar för att förklara för barn vad som händer med djur i världen.

Hancock & Moore introducerar djurinspirerad sittkollektion.
50 stycken djurinspirerade möbler - från diskettdjur.
16 Cushy Animal-Inspired Sea
Samling för hotad sittplats inspirerad av utrotade djur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*