Diamantringar

Diamantringar

En diamantring av fint guld eller silver pryds med en specialskuren diamant. Den så kallade briljanten är bara en riktig diamant om den verkligen har skurits till en mycket specifik form, den briljanta snittet.

Klassificering av kategorin diamantringar

Lysande ringar är fingerringar i guld, silver eller platina i vilka en eller flera diamanter sätts in eller i en miljö på ringens yta.

Funktioner i den lysande klippningen

Diamanten är en diamant som har bearbetats i ett speciellt snitt, den så kallade lysande snittet, och bär därför sitt namn. Detta snitt kännetecknas av en särskilt hög glans och enorm glans, eftersom minst 32 aspekter och den så kallade plattan ovanpå diamanten skärs.

I den nedre delen finns en cirkulär lista och minst 24 aspekter. Detta är den absolut vanligaste diamanten som används, och endast diamanter som slipats på detta sätt kan kallas lysande.

Typer av diamanter

I grund och botten finns det flera lysande former som är formade i olika typer av skär, till exempel:

  • finjusteringen är lysande
  • Parker Brilliant eller
  • den vanliga skandinaviska diamanten.

Lysande ringar är mycket populära bland kvinnor eftersom de inte bara ser underbara ut och den glittrande gnistan gör dem till en riktig höjdpunkt på varje kvinnas finger utan också alltid som statussymbol. I många folks ögon är diamanter ett uttryck för ren lyx och anses därför vara prestigefyllda.

Amazon.com: Aimys 925 Silver Elliptical Perfect Cutting 3ct CZ.
Amazon.com: Förlovningsringar för kvinnor 14K guld diamantringar.
Coast Diamond LC5395RG Förlovningsringar |  Bläddra i Long Jewele
Pave Halo och Shank Diamond förlovningsring (rund) |  14K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*