Desert Garden designidéer

Desert Garden designidéer

Om du bor i öknen, hur designar du en trädgård som är inbjudande snarare än taggig och torr? Få ut det mesta av allt du kan: dramatiska växter, stora stenar, djärva färger och andra saker du kan se i öknen, och lägg till en fontän som en oas. De idéer vi har samlat kommer att inspirera dig och wow din öken trädgård!

Kaktuskärlek

Entréväggar eller ett trädgårdsstaket ger en naturlig bakgrund för stora och dramatiska växter som utgör basen i din trädgård. Vad kan vara mer dramatiskt än stora kaktusar? Prova olika former och storlekar för att skapa ett minnesvärt utrymme så får du det enkelt!

Skulpturella stenar

Stenar är en viktig del av en öken och det är en väldigt cool idé att inkludera några stora och spektakulära stenar i din ökenträdgård. Du kan gå för klippsteg, för stora bergbanker och bara stenar som är införlivade i landskapet här och där.

Stratifierade planteringar

Skapa ett skiktat utseende med suckulenter och kaktusar, blanda i olika agaves och andra växter som fyller varje tum i din trädgård på alla nivåer, annars ser trädgården lite tom ut. Vagga i olika färger eller välj samma men spela med former och storlekar – det är upp till dig och landskapet du vill skapa.

Vatten fontäner

En fontän är alltid en oas som ger avkoppling och lindrar spänningar, men särskilt i en ökenträdgård som ständigt påminner om torrt land. Att välja en naturlig fontän gjord av stenar eller skålar gör din ökenträdgård mycket lugnande och välkomnande.

Slående växter

Statement växter – suckulenter, agaves, kaktusar – gör din trädgård otroligt catchy. Du kan leka med former, storlekar, färger och mönster på växterna, gå till en superhög postkaktus eller superljus agave eller prova en iögonfallande saftig – det är upp till dig och ditt utrymme. Bli inspirerad och skapa ditt eget mästerverk i öknen!

46 underbara Desert Garden designidéer för din trädgård |  Tillbaka.
Pin på Desert Gardeni
Idéer för ökenlandskap - Landskapsarkitektur Netwo
Desert Garden Ideas - Tips för sydvästra landskapsarkitektur och utomhus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*