Damkläder

Damkläder

Oavsett om det är särskilt feminint, elegant eller sportigt – damkläder erbjuder rätt outfit för alla typer av kvinnor. Från kjolar och aftonklänningar till det avslappnade fritidsutseendet finns det alltid aktuella trender inom dammodet.

Klassificering av kategorin damkläder

Om du promenerar genom varuhus, bläddrar igenom kataloger eller surfar i internetbutiker hittar du alla varor väl sorterade. En viktig del av de flesta serierna är avsnittet ”Damkläder”.

Vad ligger bakom namnet? Och kommer det bara att finnas här för kvinnor? ”Lady” härstammar från latin ”domina” för ”lady of the house”, även på franska ”lady” för ”älskarinna” eller den feminina ”regeln”.

Det är därför en artig och respektfull kvinnans titel som samtidigt föreslår en viss social status. Inte konstigt att modebutiker av alla slag försöker locka sina kunder.

Typiska erbjudanden

I princip är kvinnans mode för alla tonåriga kvinnor, oavsett om de är särskilt ladylike eller inte. Här hittar du allt som en kvinnas hjärta önskar. Börjar kl

om vardagliga kläder som

upp till

Även tillbehör som

hör till denna kategori.

Målgrupper och storleksinformation

Som regel är kvinnors mode igen grovt uppdelat efter målgruppens ålder. Blivande kvinnliga förrätter har olika klädstilar än äldre kvinnor, heltidsmödrar har andra textilbehov än tuffa affärskvinnor, och övergångarna är ofta flytande.

Ett kännetecken för alla fashionabla varianter är klädstorlekarna. Enligt standardiserade dimensioner erbjuds vanligtvis dammode i de vanliga storlekarna 34 till 56, även om dessa kan variera mycket från tillverkare till tillverkare. Omfattande justering och ofta borttagning på jakt efter den riktigt passande biten är därför inte ens Lady of the World.

Damkläder: Shop Damkläder |  Kohl
Vocabulary för kvinnokläder på engelska - Fluent La
Kan en man ha på sig kvinnokläder?  7 artiklar för kvinnor som män kan använda
Linne kläder för kvinnor |  MagicLin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*