Clifftop Mid Century Modern Home

Clifftop Mid Century Modern Home

Det sydafrikanska företaget Antonio Zaninovic Architecture Studio renoverade ett hus på 1960-talet i Kapstaden med designern Tara Bean och lade till utomhusutrymmen för att få ut det mesta av havsutsikten.

Icaria House med fyra våningar fungerar som ett fritidshus för en sydafrikaner som växte upp i staden och nu bor i New York. Arbetet runt den steniga platsen lade teamet till två terrasser i sluttningen för att underlätta en åtta meters nedstigning till en ny utomhuspool. Dessa gårdar erbjuder utrymmen för avkoppling och uteservering bredvid ingången till huset, som är täckt av ett överhängande tak som är fodrat med halm i botten. Husets ursprungliga orientering konfigurerades också som en del av projektet.

Till skillnad från norr har en ny ingång lagts till på västsidan och stora fönster har lagts till på väst- och södra sidan för att ge en större utsikt. Inuti slog teamet ner befintliga väggar för att skapa mer rymliga och ljusa områden. De inre väggarna är alla målade vita för att komplettera detta och golven är antingen gråsten eller målade vita, vilket skapar en enhetlig känsla av utrymme både inomhus och ute. Nyanser av blått och grönt i badrumsplattorna och lackerade askskåp i köket står i kontrast till det neutrala interiören och ansluter till de frodiga omgivningarna.

När du kom in i huset finns ett vardagsrum med ett hörnfönster, öppen spis och blå soffa som gjordes speciellt för projektet. En eklektisk blandning av mönster från hela Afrika löper genom hela projektet, inklusive en gräsmatta från Swaziland med en röd Berber-matta från Marocko lagrad över den i sittgruppen.

Pin på Mid-Century Mode
tomsfashion $ 9,9 på |  Modern arkitektur, arkitekturdesign.
Modernism in All its Glory: House 14 av Alvano y Riquelme - Mid.
Pin på Studio V-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*