Cedertäckt modernt hemförlängning

Cedertäckt modernt hemförlängning

Detta hus är en cedertäckt förlängning till en duplex i Birmingham. Det byggdes och möblerades av Intervention Architecture för en illustratör och fick sitt namn – Illustrators Botanical House.

Teamet öppnade bostadshusen så mycket som möjligt. Ljuset faller från den nordöstra trädgården och det extra utrymmet har en starkare samling med den gröna utsidan. På baksidan av huset fyller ett stort vardagsrum, kök och matplats hela platsens bredd och leder in i den utskjutande förlängningen med en skjutdörr. På övervåningen finns ett sovrum och badrum på den mer privata första våningen, nås via trappor i mitten av huset.

De förlängda vardagsrummen transporteras över till en stenlagd kalkstenterrass genom ett stort öppningsbart fönster och en intilliggande dörrrad. De ursprungliga träramarna har ersatts med svarta aluminiumramar i Crittall-stil, vilket ger husets nedre våning en lite industriell känsla. Vit Formica-plywood, betongbänkskivor och naturliga träytor används i hela vardagsrummet, köket och matsalen, i kontrast till det något råare trädgårdsrummet med ett djärvt grönt band runt den nedre halvan av väggarna.

För att ytterligare förstärka inomhus- / utomhusutrymmet använde de återvunna, slipade sexkantiga terrakottakakel i trädgårdsrummet för att lägga till värme och grov konsistens i utrymmet mellan huset och kalkstensplattorna. Denna användning av gröna accenter fortsätter i huvudbadrummet med akvamarinplattor. Svarta lampor i badrummet påminner om de svarta fönsterramarna.

En kort hall leder från husets framsida in i dessa nya, öppna utrymmen där innergolven har valts för att ge en känsla av kontinuitet. För golvet föreslog laget ett modernt, längre format av sillben ekbrädor för huvudrummet för att matcha de mindre befintliga sillbenblocken i hallen.

Cedarklädda moderna hemförlängningar i Birmingham - DigsDi
Modern cederträklädd timmerramförlängning på traditionell viktoriansk.
Modernt tilläggsgalleri - Hembyggnad och renovering.
Arkitekter som specialiserat sig på design med låg energi |  Husförlängning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*