Cedar klädda hem

Cedar klädda hem

Christoffersen Welling Architects designade ett hus på den danska landsbygden för en familj och deras husdjurfalkar. Dessa kvarter ligger i ett grönt, trädbevuxet landskap i utkanten av en by och är ordnade i U-form runt en innergård, på vilken huvudbyggnaden med planteringsmaskiner och sittplatser av corten öppnas.

Huset utformades som en enkel omtolkning av traditionella danska lador och består av tre enskilda strukturer klädda i cederträ – själva huset, en ladugård för falkarna och en byggnad med ett verkstadsrum. Huvudhuset ligger mellan det öppna landskapet och byn och skyddas av de två ladugården. På detta sätt drar den nytta både av utsikten över den centrala innergården, som fångar solen på ena sidan, medan den andra sidan öppnar sig för de böljande fälten och erbjuder en panoramautsikt över landskapet. En konkret stig leder mellan de två ladorna in i huset och ger besökarna en utsikt över hela landskapet.

Laddarnas utsida var snygg och minimal, med alla rännor och skorstenar gömda i cederträfasaderna. Huset är utformat för att spara energi och använder ett integrerat geotermiskt system.

Inuti huvudbyggnaden finns ett centralt vardagsrum, matsal och kök som flankeras på vardera sidan av fönster i full höjd och axiella korridorer som leder till glasdörrar i gaveländarna på huset. Detta utrymme bokades sedan av sovrum och badrum i båda ändarna. Ägare kan försegla dessa utrymmen från vardagsrummet genom att skjuta dem över rökta ekdörrar som smälter in i köket och eldstaden.

Det polerade betonggolvet i interiören hittar sin inspiration i den traditionella bondgården och skapar en visuell koppling mellan interiören och utsidan. Stora skjutdörrar kan öppna de två ladorna till innergården. Verkstaden är arrangerad runt ett stort centralt utrymme för förvaring och fordon.

Underbart cedertäckt hus har fantastisk utsikt över bergen i Cana
Cedarklädda Stackyard-hus av Mole Architects bygger på rectori
trähusbeklädnad i vitt hus - Google Sök |  Ombyggnad av exteriörhus.
Modernt cedertäckt hus uppdelat på gårdar - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*