Betonghus i en brant sluttning

Betonghus i en brant sluttning

LLF-huset designades av Studio Obra Arquitetos och är en helt charmig struktur i São José dos Campos, Brasilien. En väsentlig avgörande faktor för utformningen och fördelningen av rummen var det faktum att platsen har en mycket brant sluttning. Huset är också ganska litet jämfört med fastighetens totala storlek. Som ett resultat placerade arkitekterna den i mitten av fastigheten och strukturerade den över två våningar.

Omgiven av vegetation ser huset perfekt ut här. Den reagerar på denna svåra topografi med nåd och har en mycket stark relation med den omedelbara omgivningen och med naturen i allmänhet. Taket på första våningen fungerar också som golvet för en plan yta där de andra rummen kan sträcka sig utåt. På detta sätt har båda nivåerna en sömlös anslutning till naturen. Dessutom saknar de sociala områdena hårda hinder och de flyter sömlöst in i varandra. Detta säkerställer flexibilitet och frihet i hela planlösningen.

Bottenvåningen (eller källaren) rymmer de privata rummen, beroende på hur du ser på det: fyra sovrum anslutna till en trädgård. På översta våningen (eller huvudnivå) finns de gemensamma rummen samt garaget och serviceavdelningarna. Alla rum har en stark anslutning till utsidan och kan enkelt öppnas där eftersom det finns glasväggar / skjutdörrar.

Samtida betonghus i en brant sluttning - DigsDi
Brant sluttning |  Daily Ic
Skulpturellt betonghus byggt i en brant sluttning  Containerhus.
ashida arkitekter sätter betongatamitornhus i en brant sluttning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*