Betong kök Backsplashes

Betong kök Backsplashes

Betong är ett mycket populärt material för heminredning och kan användas i många områden, från industri till boho-utrymmen. Det är bokstavligen lämpligt för alla utrymmen från badrummet till sovrummet om det passar din design, men idag ska jag diskutera något mer djupgående: konkreta köksstänk. Fungerar de eller inte? Är de värda det eller inte? Låt oss ta en titt på fördelarna och nackdelarna och besluta.

fördelar

Betong är väldigt trendigt. Det är en bra idé att ge rummet en vass känsla. Användningen av betongbacksplays lägger till textur och djup i inredningen. Det är inte bara lämpligt för industriella eller minimalistiska utrymmen, det används också i många andra kök: i modernt, art deco, vintage och många andra kök.

Betong har många olika utseende: det kan ta på sig alla former, fläckar, texturer och ytor, så att du kan hitta något som passar alla köksstilar.

Betong är inte dyrt jämfört med marmor, kvarts och andra dyra lösningar. Jag kan säga att detta är ett mer budgetvänligt alternativ, särskilt om du gör det själv.

nackdel

Betong är mycket benäget för fläckar och många andra brister som kan uppstå. Detta beror på att den porösa substansen kan absorbera vätskor och till och med bakterietillväxt. Det är därför det är oerhört viktigt att täta ytan under installationen. I teorin gör tätningen dina mätare motståndskraftiga mot smuts, repor och värme. Tyvärr har till och med förseglad betong märken, särskilt olivolja, rött vin, juice eller kaffe. Även vattenmärken kan förhindra att backsplashen ser väldigt snygg ut. Så om du är en freak, välj andra backsplays eller åtminstone lägga till ett glasark om det behövs. Vissa ägare väljer en helt glaserad backsplash.

Betong kan spricka: Detta är en risk som är förknippad med bänkskivor i betong, oftast när den hälls på plats snarare än prefabricerad. För att förhindra att detta händer kan du lägga till fiberförstärkning, armeringsjärn och / eller trådnät. Men om dessa fortsätter att visas kan de repareras.

Betongväggar måste underhållas. Försegla din backsplash vart tredje år. Undvik slipmedel och gasskrubbare, vilket kan skada tätningen. Tänk på alla dessa fördelar och nackdelar och avgör om det är värt att betrakta det eller inte.

23 Backsplays i konkret kök |  ComfyDwelling.com #betong.
25 Backsplashes för konkreta kök med fördelar och nackdelar - DigsDi
23 Backsplays i konkret kök |  ComfyDwelling.com #betong.
25 Backsplashes för konkreta kök med fördelar och nackdelar - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*