Antika kinesiska lamplyktor

Antika kinesiska lamplyktor

Traditionell asiatisk arkitektur och design har alltid inspirerat människor, och det är ännu vanligare idag. Fler och fler designers och arkitekter hämtar inspiration från dessa två punkter och skapar unika objekt baserat på vad de ser. Lampan vi delar idag är en av dem och den är inspirerad av kinesiska lyktor.

Mario Tsai har precis släppt lyktbelysningsserien, som inkluderar en skrivbordslampa, en golvlampa och en ljuskrona. Ljustrioen, inspirerad av de hundra år gamla kinesiska lyktorna, dras tillbaka för att skapa en strömlinjeformad form med enkla linjer. Lamporna ser ovanliga ut eftersom de är moderna och antika samtidigt.

De öppna, kapselformade formerna kommer med lampskärmar av antingen metallnät eller glas, beroende på vilken typ av ljusintensitet och önskat utseende. Metallgallret släpper ljus genom de perforerade öppningarna och skapar skuggor samtidigt. Glaset visar en jämn kaskad av ljus. Det finns olika ytbehandlingar: vit, mässing och svart eller mässing för glasversionen, välj din!

Antika kinesiska artefakter - Ett par antika kinesiska lyktlampor.
RESERVERAD // En charmig kinesisk lykta, cirka 1920-talet.  Tillverkad av hand.
RESERVERAD // antik kinesisk lykta, sällsynt ca 1920-tal kinesisk siden.
Till salu |  Antiques.com |  Annonser |  Kinesiska lyktor till salu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*