Afrikainspirerade dekoridéer

Afrikainspirerade dekoridéer

Afrika är en exotisk plats som kommer att glädjas och kommer ihåg för alltid så snart du ser det. Om du älskar den här delen av världen men inte kan åka dit kan du alltid ta med den här smaken i ditt hem och skapa afrikanskt inspirerade interiörer. Sådana rum är perfekta för länder med långa vintrar, bara för att ge lite värme till interiören. Vad skiljer den afrikanska inredningen?

Ljusa väggar och varma färger

Traditionella afrikanska hus är lera-murade hyddor. Så om du vill lägga till en afrikansk känsla i ditt interiör, avsluta dina väggar med något liknande: gips av paris eller texturerat tapeter och kom ihåg att skuggorna ska vara varma. Faktum är att afrikansk natur alltid är varmt färgad och du bör upprepa denna funktion också i ditt hem: gul, orange, ockra, vinröd, röd, brun, kärnmjölk och så vidare.

Möbler i mörkt trä, klädsel av etnisk hud eller djur

Mörka trämöbler, lättsamma och hantverksmässiga, är ett karakteristiskt inslag i den afrikanska interiören. De ska vara fyrkantiga. För klädseln, välj etniska tryck eller konstgjorda djurskinn för att perfekt belysa interiören. Du kan välja rotting eller vävda möbler utomhus, det är också lämpligt för afrikanska interiörer.

Afrikanska statyer, keramik och masker

Trästatyer och masker är ett heligt objekt i afrikanska stammars liv, och det finns naturligtvis ingen afrikansk inredning utan dem. Få en mängd olika figurer med fel proportioner, med avsiktligt långsträckta ben eller händer, masker med fjädrar och olika afrikanska keramik för att dekorera ditt hem. Dessa bitar är precis vad du behöver för att lägga till en afrikansk känsla i ditt interiör, även om de är minimalistiska.

Etniska textilier och konstgjorda skinn

Leopard- och zebrautskrifter är nummer ett för textilier och klädsel och naturligtvis för mattor eftersom sådana mattor verkligen skapar stämning. Vävning av mattor och textilier har varit en tradition för afrikanska kvinnor i många århundraden och skapar unika mönster varje gång. Så få några etniska mattor och textilier som gardiner, överkast och lakan. Om du inte köper originalen kan du enkelt hitta afrikansk-inspirerade textilier.

Det finns andra idéer som kan hjälpa dig att designa afrikanska interiörer: palmblad, naturmaterial och tillbehör, särskilt trä och vävda, överdimensionerade bilder av afrikaner för en modern känsla och så vidare. Bli inspirerad!

41 Slående Afrika-inspirerade heminredningsidéer - DigsDi
21 fantastiska afrikanska inspirerade inredningsidéer |  Afrikansk.
Afrikansk inspirerad heminredning och afrikansk inredning.
10 underbara Afrika-inspirerade sovrum |  Sovrumsinspirationer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*