Abstraktionsstol

Det här är inte en stol, det är ett mästerverk, ett konstverk som också kan användas för att sitta. Den koreanska designern WoongKi Ryu baserade element av denna stol på motiv och färger på målningarna av den ryska konstnären Wassily Kandinsky.

Stolen är främst inspirerad av Kandinskys målning Composition VIII, som har grafiska former och färgglada accenter. Designern ville lyfta fram stolens känslor och betydelse, som bara kunde uttryckas abstrakt, och härma hur Kandinsky använde abstraktion i sina målningar.

Kandinsky avvisade den realistiska formen och uttryckte färg och form härledd från hans känslor. Inspirerad av dessa uttrycksfulla motiv representerades stolens fysiska egenskaper av abstrakta idéer som är inneboende i dess form snarare än dess objektiva funktion.

Abstraktionstolen har en trästol med rygg i färgglada, spridande former. Designern använde hårt lönnträ för att göra det halvcirkelformade sätet, medan ryggstödselementen är gjorda av pulverlackerad metall. Ett utsprång i armstöd är krönt med en massiv träkula och nackstödet är tillverkat av en träskiva. Tre CNC-skurna ben har vardera olika form: en är i form av en ram, en är gjord av en cirkulär bar och en tredje är ett massivt block i en vinkel.

WoongKi Ryus Abstraction-stol tar ledtrådar från verk från Kandins
Amazon.com - NyeKoncept Mid-Century Dining Chair, kväll.
Abstraction Chair Stockfoto (Redigera nu) 6578887
Ryus Abstraction-stol har ett träsäte med ryggstöd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*