7 färger heminredning

7 färger heminredning

Vi delar och diskuterar ofta olika färgglada uttalanden för ditt hem: uttalande väggar, ljusa möbler, textilier och mycket mer. Men tänker vi på de psykologiska effekter som dessa färger ger? Om du aldrig har tänkt på det förut är det hög tid att du gör det!

Färg är ett universellt och icke-verbalt språk, det kan väcka olika känslor och beteenden, och det kan göra ditt utrymme attraktivt eller inte särskilt trevligt. Med olika färger som huvudfärger kan du enkelt skapa stämning och atmosfär och muntra upp eller lugna ner rummet. Ljusare nyanser har en lugnande effekt, ljusa färger skapar en glad och livlig känsla och mörka nyanser ger inredningen djup på rummet. Låt oss nu hålla fast vid de mest populära färgerna som används i inredningen och se vilka effekter de skapar så att du kan välja dem efter de effekter de skapar. Låt oss börja!

röd

Rött är en mycket energisk färg som håller människor samman och stimulerar konversationen. Det är en fantastisk färg för ett vardagsrum eller entré, men också ett sovrum om du kommer hit mest på natten och ser att det är dämpat. Många älskar röda accenter i sovrummet – de väcker passion! Undvik den här färgen i kök och matplatser om du tittar på din vikt: det får folk att äta mer. Men om det är en formell matplats är rött lönsamt eftersom maten verkar godare där.

gul

Den här färgen påminner om solsken och ger en glad atmosfär i rummen. Det är ett utmärkt val för kök, matsalar och badrum där det är stimulerande och upplyftande, såväl som för små ingångar där det visuellt utvidgar utrymmet. Gul är utmärkt för att lysa upp alla rum som saknar solljus. Det här är inte en bra färg för en plantskola eftersom barn tycks gråta mer jämnt i gula rum.

blå

Blå är en lugnande och avkopplande färg, varför den rekommenderas för sovrum och badrum. Om du vill koppla av, gå till kallare nyanser av blått för att uppmuntra till gemytlighet och välj varma nyanser för möbler och tyger. Undvik mörkblå eftersom de skapar en sorglig känsla, eller lägg till djärva detaljer här och där för att liva upp utrymmet.

grön

Detta är en uppfriskande färg som anses vara den mest vilande färgen på ögat. Den har både lugnande egenskaper hos blått och glädjen i gult så att den bokstavligen kan användas var som helst från kök till badrum. Vald som huvudfärg, det kommer också att lindra stress. Det är också färgen på fokus, så det är bra för ett hemmakontor.

lila

Lila nyanser ligger i framkant i år, och om du vill följa trenden, vet att mörkare nyanser är dramatiska och endast bör användas som sekundära för att ge djup, annars får du ett melankoliskt utseende. Lättare nyanser av färg ger rummet en avkopplande känsla utan att vara för kallt som vissa blå nyanser. Därför är det en bra idé att använda den i ett sovrum.

orange

Orange är en annan superenergisk färg som skapar spänning och är perfekt för ett gym. Undvik att göra det i vardagsrum eller sovrum eftersom det kan vara för energiskt för en sådan atmosfär, särskilt sovrum. Om du älskar den här färgen varför inte göra ditt badrum orange? Det hjälper dig att vakna.

Neutrala

Svart, grått, vitt och brunt är enkelt för alla rum, de är flexibla och kan kombineras med många andra färger. Kombinationer med dem ser tidlösa ut och du kan göra dem mer levande med ljusa färger eller lugnare med pastellfärger. Svart är perfekt för att ställa in accenter och lägga till djup.

Amazon.com: LED Alarm Colock 7 färger Desk Gadget Alarm Digital.
Amazon.com: LED Alarm Colock 7 färger Desk Gadget Alarm Digital.
Lampeez 3D Guitar Night Light Illusion LED-lampa, 7 färgbyten.
Amazon.com: LED nattlampa 3D-lampor 7 färger byter sovrum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*